
عکاسی به صورت عمودی یا افقی؟
اینکه عکس را در چه زاویهای بگیریم به خیلی از عوامل بستگی دارد، اول باید در ذهنمان سریعاً به چندتا سؤال جواب بدهیم. من از منظره دارم عکس میگیرم؟ مثلاً از درخت یا آبشار بلندی دارم عکس میگیرم؟ از یه جمع دوستانه میخوام عکاسی کنم یا از نمای یه ساختمون چند طبقه؟ دوست دارم با عکسم هیجان رو القا کنم یا به مخاطبم آرامش رو نشون بدم؟ حتماً به این موضوع دقت کنید که ما از چی، از چه کسی و از کجا میخواهیم عکس بگیریم! اگر خواسته باشید از جمع ۵ نفره عکس بگیرید میتونید نمای افقی رو انتخاب کنید، یا اگر بخواهید عکس تک نفره از دوستتان بگیرید بهترین حالت میتواند عمودی باشد. اگر شما از یک آبشار خروشان و پر انرژی عکس میگیرید در حالت عمودی حس بهتری میتوانید منتقل کنید، یا شما رفتهاید بالای کوه و میخواهیذ که یک نمای کلی داشته باشید،اینجا انتخاب شمل میتواند زاویه افقی باشد؛هیچ قانون وُ نکته صد در صدی در هنر عکاسی الزامی نیست، اما استفاده به موقع از تکنیک میتواند عکس های زیباتری برای شما به یادگار بگذارد. زاویه مناسب و خوبتان رو با در نظر گرفتن این نکته ها به راحتی میتوانید پیدا کنید.
زنده کردن عکس با نوردهی مناسب
به نحوهی قرار گرفتن سوژه حتماً دقت داشته باشید، اگر از کسی میخواهید عکس بگیرید حتماً توجه کنید که سوژه مد نظرتان نور داشته باشه یا پشت به نور نباشد که عکس تاریک بیافتد.نور داخل چشم میتواند رنگ چشم رو تغییر بدهد، یا حتی داخل لنز دوربینتان باعث ایجاد سایههای آزار دهنده بشود(البته از این موارد استفاده مثبت هم میشه کرد)، با دقت و وسواس از فلش دوربینتان استفاده کنید، استفاده از فلش گوشی میتواند راه رفتن روی لبه تیغ باشد، در اکثر مواقع عکس رو خراب میکند.به جهت تابش نور خورشید حتماً دقت کنید که سایه روی صورت سوژه نباشد، یا اگر از منظرهای عکس میگیرید با مقداری عوض کردن زاویه، نور بهتری میتوانید پیدا کنید، در شرایط شب یا نور کم میتونید از تنظیمات دستی دوربین گوشی استفاده کنید.خلاصه که نورپردازی یکی از مهمترین مباحث عکاسی هست، شما بهترین زاویه وُ زیباترین سوژه رو داشته باشید اما اگر از نور غافل باشید عکستان را نابود کردهاید.
کادربندی هنرمندانه
هنگام عکس گرفتن فقط کافیست بهتر نگاه کنید.کادربندی هم یکی از مباحث مهم عکاسی هست، مشکل ما همیشه در عکاسی با موبایل این هست که خیلی عجله میکنیم؛ عکسهای پی در پی و پشت هم میگیریم اما مقداری دقت نمیکنیم که سوژه کجا هست!فقط کافیه ۵ تا ۱۰ ثانیه از صفحه گوشی دقیقتر به سوژه نگاه کنید، چهار طرف صفحه رو خوب تماشا کنید، شاید لازم باشه بروید عقبتر تا نمای بهتری برای عکاسی به دست آید.